Go Back
+ servings
En skål med grillade kycklingvingar som har en gyllenbrun yta.
Print
4,50 av 2 röster

Kycklingvingar i airfryer

Att tillaga kycklingvingar i airfryer är ett otroligt enkelt sätt att snabbt få god grillad kyckling. Massor av härliga smaker till liten insats.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Airfryer, Kycklingrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Kycklingvingar, tinade

Marinad

  • 3 msk Ketchup
  • 0,5 dl Olivolja
  • 3 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Senapspulver
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Rökt paprika
  • 1 msk Tamarisoja

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Smaka av så att du tycker det är lagom salt och starkt. Justera lite om du saknar något.
  • Blanda ner kycklingvingarna i marinaden och blanda runt ordentligt så att marinaden fördelas överallt på kycklingen.
    Marinerade kycklingvingar i en skål med en gyllene marinad.
  • Lägg dina kycklingvingar i korgen på din airfryer och kör dom på 190°C.
    Kycklingvingar täckta med marinad i en airfryer innan tillagning.
  • Om du kör alla vingar på en gång, så behöver dom cirka 20-25 minuter och behöver skakas om lite då och då. Kör du bara ett lager, så att det bara täcker botten så behövs 12-14 minuter. Vänd på dom efter halva tiden.
    En skål med grillade kycklingvingar som har en gyllenbrun yta och kryddig textur.