Kycklingvingar i airfryer
Att tillaga kycklingvingar i airfryer är ett otroligt enkelt sätt att snabbt få god grillad kyckling. Massor av härliga smaker till liten insats.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Airfryer, Kycklingrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 kg Kycklingvingar, tinade
Marinad
- 3 msk Ketchup
- 0,5 dl Olivolja
- 3 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Senapspulver
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Rökt paprika
- 1 msk Tamarisoja
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Smaka av så att du tycker det är lagom salt och starkt. Justera lite om du saknar något.
Blanda ner kycklingvingarna i marinaden och blanda runt ordentligt så att marinaden fördelas överallt på kycklingen.
Lägg dina kycklingvingar i korgen på din airfryer och kör dom på 190°C.
Om du kör alla vingar på en gång, så behöver dom cirka 20-25 minuter och behöver skakas om lite då och då.
Kör du bara ett lager, så att det bara täcker botten så behövs 12-14 minuter. Vänd på dom efter halva tiden.