Kycklingköttbullar i god tomatsås
Otroligt goda kycklingköttbullar i en mustig och smakrik tomatsås. Detta är perfekt att göra om du har lite kycklingfärs hemma.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Köttfärsrecept, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Köttbullarna
- 1 kg Kycklingfärs
- 1 st ägg
- 1 msk Vitlökspulver
- 2 tsk Örtsalt
- 1,5 dl Färsk hackad basilika
- 1 msk Pressad citron
- Lite nymalen svartpeppar
- Olivolja och smör till stekning
Tomatsåsen
- 1 st Gul lök
- 800 g Finkrossade tomater
- 1 msk Vitlökspulver
- 1 tsk Örtsalt
- 1 msk Balsamvinäger
- 3 dl Grädde
- 2 msk Färsk hackad basilika
- 2 msk Tomatpuré
- Olivolja till stekning
Köttbullarna
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.
Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna.
Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.
Tomatsåsen
Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).
Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.
Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter.
Servera direkt!