Go Back
+ servings
En panna med köttbullar i tomatsås, dekorerad med färsk basilika på toppen.
Print
4,63 av 8 röster

Kycklingköttbullar i god tomatsås

Otroligt goda kycklingköttbullar i en mustig och smakrik tomatsås. Detta är perfekt att göra om du har lite kycklingfärs hemma.
Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Köttfärsrecept, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Köttbullarna

  • 1 kg Kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 2 tsk Örtsalt
  • 1,5 dl Färsk hackad basilika
  • 1 msk Pressad citron
  • Lite nymalen svartpeppar
  • Olivolja och smör till stekning

Tomatsåsen

  • 1 st Gul lök
  • 800 g Finkrossade tomater
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 1 tsk Örtsalt
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 3 dl Grädde
  • 2 msk Färsk hackad basilika
  • 2 msk Tomatpuré
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

Köttbullarna

  • Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet. Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.
  • Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna. Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen

  • Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).
  • Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.
  • Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter. Servera direkt!