Go Back
+ servings
Grillade kycklingklubbor placerade på en plåt med rostade rödbetor runtom.
Print
4,29 av 7 röster

Kycklingklubbor i ugn

Kycklingklubbor i ugn är ett otroligt enkelt sätt att tillaga kyckling på. Det sköter sig nästan helt själv i ugnen och man kan variera smaken i massor.
Förberedelser15 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 kg Kycklingklubba

Kryddblandning

  • 1 msk Örtsalt
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 1 tsk Senapspulver
  • 1 tsk Rökt paprika
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Lökpulver
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Att pensla med

  • 75 g Smör
  • 3 msk Tamarisoja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C (Varmluft).
  • Smält smöret tillsammans med tamarisojan.
    Brun sås i en metallskål med en sked som rör om i såsen.
  • Blanda ihop de torra kryddorna.
    En blandning av olika kryddor i en skål, inklusive vitlökspulver, ingefära och paprika.
  • Lägg upp kycklingklubborna i en form och pensla dom med smör och tamarisoja på båda sidor.
    En röd pensel används för att applicera marinad på kycklingklubbor i en ugnsform.
  • Krydda kycklingen med kryddblandningen på båda sidorna.
    Flera kycklingklubbor som ligger på en plåt, täckta med kryddor.
  • Klä en ugnsplåt med aluminiumfolie i botten och häll cirka 2 dl vatten i botten av den.
    En bakplåt täckt med aluminiumfolie som ligger på en bänk.
  • Placera ut kycklingklubborna på ett ugnsgaller. Ställ in dom i mitten av ugnen.
    Sex kycklingklubbor som är placerade på ett ugnsgaller, täckta med kryddor.
  • Efter 20 minuter så kan du pensla på med lite mer smör och soja. Kör i cirka 10-15 minuter till.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Hyvla på lite smör uppe på varje kycklingklubba och ställ in i ugnen igen och rosta dom tills det att dom har fått en riktigt härlig färg. Det behövs inte så lång tid.
    Grillade kycklingklubbor i ugn med en bit smör på toppen.
  • Ta ut kycklingklubborna och lägg upp dom på ett fint fat.
  • Häll upp stekskyn som är i ugnsplåten och tillsätt cirka 2 dl smetana eller crème fraiche och koka upp. Red av med lite arrowrot utrört i kallt vatten.
  • Servera med lite goda tillbehör.
    Grillade kycklingklubbor placerade på en plåt med rostade grönsaker.