Kycklingklubbor i ugn
Kycklingklubbor i ugn är ett otroligt enkelt sätt att tillaga kyckling på. Det sköter sig nästan helt själv i ugnen och man kan variera smaken i massor.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Kryddblandning
- 1 msk Örtsalt
- 1 msk Vitlökspulver
- 1 tsk Senapspulver
- 1 tsk Rökt paprika
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Lökpulver
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Att pensla med
- 75 g Smör
- 3 msk Tamarisoja
Sätt ugnen på 225°C (Varmluft).
Smält smöret tillsammans med tamarisojan.
Blanda ihop de torra kryddorna.
Lägg upp kycklingklubborna i en form och pensla dom med smör och tamarisoja på båda sidor.
Krydda kycklingen med kryddblandningen på båda sidorna.
Klä en ugnsplåt med aluminiumfolie i botten och häll cirka 2 dl vatten i botten av den.
Placera ut kycklingklubborna på ett ugnsgaller.
Ställ in dom i mitten av ugnen.
Efter 20 minuter så kan du pensla på med lite mer smör och soja. Kör i cirka 10-15 minuter till.
Sätt ugnen på grill.
Hyvla på lite smör uppe på varje kycklingklubba och ställ in i ugnen igen och rosta dom tills det att dom har fått en riktigt härlig färg. Det behövs inte så lång tid.
Ta ut kycklingklubborna och lägg upp dom på ett fint fat.
Häll upp stekskyn som är i ugnsplåten och tillsätt cirka 2 dl smetana eller crème fraiche och koka upp. Red av med lite arrowrot utrört i kallt vatten.
Servera med lite goda tillbehör.