Go Back
+ servings
En panna med köttbullar i en krämig sås, toppad med hackad persilja.
Print
3,72 av 7 röster

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Benfri kyckling
  • 2 Gula lökar
  • 10 Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
  • 0,5 dl Malen ingefära
  • 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
  • 5 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Skär kycklingen i större bitar. Skiva löken. Riv/hacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen i en stor stekpanna. Låt löken fräsa med lite. Salta och peppra.
  • Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
    Kokta bitar av kyckling i en stekpanna med ånga som stiger.
  • Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
  • Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar.