Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,72
av
7
röster
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield:
5
Author:
Lari Salminen
Materials
1
kg
Benfri kyckling
2
Gula lökar
10
Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
0,5
dl
Malen ingefära
2
msk
Kycklingfond (koncentrerad)
5
dl
Grädde
2
dl
Smetana
Örtsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja till stekning
Instruktioner
Skär kycklingen i större bitar. Skiva löken. Riv/hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i en stor stekpanna. Låt löken fräsa med lite. Salta och peppra.
Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.