Kycklinggryta Garam masala
En otroligt god och smakrik, men ändå lättlagad kycklinggryta med smak av garam masala hittar du här. Supergott ketorecept och god lchfmat.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 5
Author: Lari Salminen
- 1 kg Kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 4 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Kokosolja
- 6 dl Grädde
- 2 dl Smetana
- 2 msk Kycklingfond
- 2 msk Tamarisoja
- 3 msk Garam masala
- 500 g Wokgrönsaker
Skär kycklingen i den storlek som du själv tycker är gott. Jag brukar variera mellan att bara dela kycklingfiléer på mitten för att få större bitar och ibland så gör jag tärningar som är kanske 3x3 cm. Det är en smaksak och det kan vara olika vid olika tillfällen.
Bryn kycklingen i kokosfettet tillsammans med hackad vitlök. Krydda med salt, peppar och lite garam masala.
Bryn gärna kycklingen i omgångar, så du inte har för mycket kyckling i stekpannan. Om du har för mycket kyckling i pannan är det lätt hänt att det blir en kokt kyckling som inte får någon stekyta.
Slå på grädde, kycklingfond, smetana och soja.
Låt koka upp och låt puttra cirka 10 minuter tills du har en fin simmig konsistens.
Tiden 10 minuter är en fingervisning och det kan vara längre eller kortare tid beroende på hur mycket vätska det finns i kycklingen.
Tillsätt wokgrönsakerna till grytan och blanda ner dem.
Låt nu grytan stå och puttra på låg värme tills grönsakerna är klara och du har en härlig konsistens på din sås.
Smaka av med salt, peppar och garam masala.
Toppa med hackad koriander innan servering.