Go Back
+ servings
En kycklinggratäng med Västerbottensost och bacon i en glasform, gräddad till gyllenbrun.
Print
4,46 av 11 röster

Kycklinggratäng med västerbottenost och bacon

En god kycklinggratäng med Västerbottensost och bacon som passar utmärkt till middag, eller som lunch dagen efter kanske. Lättlagad lchf-mat.
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lasse

Materials

  • 600 g Kycklingfilé
  • 1 msk Smör
  • 1 st Gul lök
  • 140 g Bacon
  • 150 g Riven västerbottenost
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk Kycklingfond
  • 1 dl Strimlad färsk basilika eller fryst går bra
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg filéerna i en ugnsform.
  • Skala, dela och skiva löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
  • Blanda ost, grädde, fond och basilika, och häll i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter