Kycklinggratäng med västerbottenost och bacon
En god kycklinggratäng med Västerbottensost och bacon som passar utmärkt till middag, eller som lunch dagen efter kanske. Lättlagad lchf-mat.
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lasse
- 600 g Kycklingfilé
- 1 msk Smör
- 1 st Gul lök
- 140 g Bacon
- 150 g Riven västerbottenost
- 3 dl Vispgrädde
- 1 msk Kycklingfond
- 1 dl Strimlad färsk basilika eller fryst går bra
- salt
- nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg filéerna i en ugnsform.
Skala, dela och skiva löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
Blanda ost, grädde, fond och basilika, och häll i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter