Go Back
+ servings
En stekpanna med kycklingfrikadeller i tomatsås, toppad med riven ost och färsk basilika.
Print
4 av 1 röst

Kycklingfrikadeller i tomatsås

En perfekt höstmat. Låt såsen puttra länge så blir den ännu godare! Servera förslagsvis med zucchininudlar till.
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: alternativ till köttbullar, enkla kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 407kcal
Author: Sophie Björkman

Materials

Frikadeller

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 ägg

Tomatsås

  • 800 g krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 dl rött vin
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • Färsk basilika
  • Färsk oregano
  • 1 dl parmesan
  • Salt och peppar

Instruktioner

Tomatsåsen

  • Stek vitlök och lök i en skvätt olivolja tills de mjuknat utan att ta färg
  • Häll på rödvinet och låt koka några minuter så att vätskan nästan försvunnit helt
  • Häll på krossade tomater och en krossad buljongtärning
  • Tillsätt kryddorna och smaka av
  • Låt puttra ihop och helst småkoka 20-30 minuter

Frikadellerna

  • Blanda ihop alla ingredienser till frikadellerna och rulla sen till stora köttbullar
  • Lägg ner dem i såsen och låt tillagas cirka 5-7 minuter per sida tills de blivit klara rakt igenom
  • Häll ner parmesan och örter i såsen och blanda om
  • Servera med nykokt pasta
  • Toppa med lite extra parmesan

Nutrition

Kalorier: 407kcal | Kolhydrater: 20g | Protein: 37g | Fett: 19g | Fiber: 5g