Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av 1 röst
Kycklingfrikadeller i tomatsås
En perfekt höstmat. Låt såsen puttra länge så blir den ännu godare! Servera förslagsvis med zucchininudlar till.
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
alternativ till köttbullar, enkla kycklingrecept
Yield:
4
portioner
Calories:
407
kcal
Author:
Sophie Björkman
Materials
Frikadeller
500
g
kycklingfärs
1
msk
oregano
1
msk
timjan
1
tsk
vitlökspulver
1
ägg
Tomatsås
800
g
krossade tomater
2
st
vitlöksklyftor
pressade
1
st
gul lök
hackad
1
dl
rött vin
1
st
köttbuljongtärning
1
msk
oregano
1
msk
timjan
Färsk basilika
Färsk oregano
1
dl
parmesan
Salt och peppar
Instruktioner
Tomatsåsen
Stek vitlök och lök i en skvätt olivolja tills de mjuknat utan att ta färg
Häll på rödvinet och låt koka några minuter så att vätskan nästan försvunnit helt
Häll på krossade tomater och en krossad buljongtärning
Tillsätt kryddorna och smaka av
Låt puttra ihop och helst småkoka 20-30 minuter
Frikadellerna
Blanda ihop alla ingredienser till frikadellerna och rulla sen till stora köttbullar
Lägg ner dem i såsen och låt tillagas cirka 5-7 minuter per sida tills de blivit klara rakt igenom
Häll ner parmesan och örter i såsen och blanda om
Servera med nykokt pasta
Toppa med lite extra parmesan
Nutrition
Kalorier:
407
kcal
|
Kolhydrater:
20
g
|
Protein:
37
g
|
Fett:
19
g
|
Fiber:
5
g