Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,80
av
5
röster
Kycklingfärsbiffar med fetaost
Dessa kycklingfärsbiffar med fetaost och en liten touch av citron är riktigt goda. Superenkla att tillaga och passar både till lunch som middag.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
800
g
Kycklingfärs
100
g
Gul lök, finhackad
4
st
Vitlöksklyftor, hackad/riven
1
dl
Grekisk yoghurt
1
msk
Oregano, torkad
Rivet skal från 0,5 citron
150
g
Fetaost, smulad
1
tsk
Sambal oelek
1
msk
Pressad citron
1
tsk
salt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Använd gärna en
köksassistent
för att blanda det ordentligt.
Gör ett litet stekprov för att se så att smakerna sitter.
Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör, olja eller ghee.
Klicka ut högar i stekpannan med hjälp av två skedar och platta ut dom lite.
Stek några minuter tills du har fått fin stekyta och vänd biffarna.
Stek några minuter till, tills det att biffarna är genomstekta.
Ta upp biffarna och varmhåll dom så länge medans du steker klart resten av biffarna.
Servera med goda tillbehör!