Go Back
+ servings
Kycklingfärsbiffar med fetaost i en vit ugnsform, serverade med en skål pasta.
Print
4,80 av 5 röster

Kycklingfärsbiffar med fetaost

Dessa kycklingfärsbiffar med fetaost och en liten touch av citron är riktigt goda. Superenkla att tillaga och passar både till lunch som middag.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfärs
  • 100 g Gul lök, finhackad
  • 4 st Vitlöksklyftor, hackad/riven
  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 1 msk Oregano, torkad
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • 150 g Fetaost, smulad
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 msk Pressad citron
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Använd gärna en köksassistent för att blanda det ordentligt.
  • Gör ett litet stekprov för att se så att smakerna sitter.
  • Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör, olja eller ghee.
  • Klicka ut högar i stekpannan med hjälp av två skedar och platta ut dom lite.
  • Stek några minuter tills du har fått fin stekyta och vänd biffarna.
  • Stek några minuter till, tills det att biffarna är genomstekta.
  • Ta upp biffarna och varmhåll dom så länge medans du steker klart resten av biffarna.
  • Servera med goda tillbehör!
    En ugnsform med kycklingfärsbiffar som innehåller fetaost, serverade med gafflar.