Go Back
+ servings
Två kycklingfärsbiffar placerade på en tallrik med grönsaker och sås.
Print
4,34 av 6 röster

Kycklingfärsbiffar

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Köttfärsrecept, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfärs
  • 50 g Gul lök (hackad)
  • 0,5 dl Bladpersilja (hackad)
  • 4 st Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
  • 2 msk Pressad citron
  • 2 tsk Örtsalt
  • 2 msk Pofiber
  • 1 Ägg
  • 3 msk Grädde 40%
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och gör ett litet stekprov för att smaka av sältan. Låt smeten vila cirka 10 minuter.
  • Forma små pannbiffar och stek dem i rikligt med smör. Se till att de blir riktigt genomstekta.
  • Servera direkt med goda tillbehör.