Kycklingbiffar med fetaost
Saftiga kycklingbiffar med fetaost och zucchini – perfekt för LCHF! Smakrika, enkla att göra och fulla av nyttiga fetter.
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: laga mat med kycklingfärs, recept med kycklingfärs
Yield: 12 biffar
Calories: 88kcal
Author: Lari Salminen
- 500 g kycklingfärs
- 400 g zucchini
- 100 g fetaost
- 3 st äggulor
- 1 msk rödlök finhackad
- Salt, cayennepeppar och svartpeppar efter smak
- Smör eller kokosolja till stekning
Riv zucchinin grovt eller hacka den i en matberedare.
Lägg zucchinin i en sil, strö över lite salt och låt den dra i 30 minuter.
Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt och lägg zucchinin i en skål.
Tillsätt finhackad rödlök, äggulor, smulad fetaost, kryddor och kycklingfärs. Blanda samman till en smidig färs – den kommer att vara lite klibbig men ändå formbar.
Gör ett litet stekprov, där du steker på lite färs för att kunna smaka av mängden salt och kryddor. Behövs det mer kryddor, så tillsätt det.
Forma färsen till 12 kycklingbiffar. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så fastnar inte färsen lika lätt.
Smält smör eller kokosolja i en stekpanna och stek biffarna på ganska hög värme i cirka 2 minuter per sida, tills de får en gyllene yta och är genomstekta.
Kalorier: 88kcal | Kolhydrater: 1g | Protein: 9g | Fett: 5g | Fiber: 0,3g