Go Back
+ servings
Kycklingbiffar med fetaost serverade med grönsallad och sås i en skål.
Print
Inga röster än

Kycklingbiffar med fetaost

Saftiga kycklingbiffar med fetaost och zucchini – perfekt för LCHF! Smakrika, enkla att göra och fulla av nyttiga fetter.
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: laga mat med kycklingfärs, recept med kycklingfärs
Yield: 12 biffar
Calories: 88kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g kycklingfärs
  • 400 g zucchini
  • 100 g fetaost
  • 3 st äggulor
  • 1 msk rödlök finhackad
  • Salt, cayennepeppar och svartpeppar efter smak
  • Smör eller kokosolja till stekning

Instruktioner

  • Riv zucchinin grovt eller hacka den i en matberedare.
  • Lägg zucchinin i en sil, strö över lite salt och låt den dra i 30 minuter.
  • Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt och lägg zucchinin i en skål.
  • Tillsätt finhackad rödlök, äggulor, smulad fetaost, kryddor och kycklingfärs. Blanda samman till en smidig färs – den kommer att vara lite klibbig men ändå formbar.
  • Gör ett litet stekprov, där du steker på lite färs för att kunna smaka av mängden salt och kryddor. Behövs det mer kryddor, så tillsätt det.
  • Forma färsen till 12 kycklingbiffar. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så fastnar inte färsen lika lätt.
  • Smält smör eller kokosolja i en stekpanna och stek biffarna på ganska hög värme i cirka 2 minuter per sida, tills de får en gyllene yta och är genomstekta.

Nutrition

Kalorier: 88kcal | Kolhydrater: 1g | Protein: 9g | Fett: 5g | Fiber: 0,3g