Go Back
+ servings
En skål med gratäng som innehåller grönsaker och en krämig sås, med en sked som lyfter upp en portion.
Print
3,83 av 40 röster

Kyckling under täcke

Kyckling under täcke är ett superenkelt och gott kycklingrecept på en kycklinggratäng med härliga smaker. Perfekt mat om du äter keto eller lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklinglårfilé
  • 75 g Purjolök
  • 2 dl Smetana
  • 2 dl Grädde
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1,5 msk Dijonsenap
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 150 g Riven ost
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i mindre bitar. Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
    Bitar av stekt kyckling som ligger i en panna med olja och ånga.
  • Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form. Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
    Skål med bitar av kyckling och skivad grön lök i en vit skål.
  • Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.
    Skål med en krämig sås, grönsaker och örter i en vit skål på en träyta.