Kyckling under täcke
Kyckling under täcke är ett superenkelt och gott kycklingrecept på en kycklinggratäng med härliga smaker. Perfekt mat om du äter keto eller lchf.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kycklinglårfilé
- 75 g Purjolök
- 2 dl Smetana
- 2 dl Grädde
- 0,5 dl Hackad persilja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1,5 msk Dijonsenap
- 1 tsk Paprikapulver
- 150 g Riven ost
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.