Go Back
+ servings
Skål med kycklingwok innehållande grönsaker som broccoli och morötter.
Print
Inga röster än

Kyckling- och kålwok

Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: gott med kyckling, snabblagad wok
Yield: 2 portioner
Calories: 474kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 msk kokosolja plus lite extra till senare i receptet
  • 400 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé skivat i tunna strimlor
  • ½ tesked salt
  • ¼ tesked vitpeppar svartpeppar går också bra, men vit är mer asiatisk i smaken
  • 1 tesked riven färsk ingefära
  • 7 dl strimlad vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 stor morot skivad/strimlad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tesked fisksås
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 msk pressad lime
  • 1 tesked sesamolja

Instruktioner

  • Värm en matsked kokosolja i en stor stekpanna eller wok på hög värme.
  • När oljan är varm, tillsätt kycklingen och krydda med salt och peppar.
  • Stek i cirka 5 minuter.
  • Häll upp kycklingen i en skål tillsvidare.
  • Sätt tillbaka pannan på hög värme och tillsätt ytterligare en tesked kokosolja.
  • Tillsätt ingefära, kål, broccoli och morot och stek i 2 minuter under kontinuerlig omrörning.
  • Tillsätt en skvätt vatten (cirka 2 matskedar), vitlök, fisksås, tamarisoja, limesaft och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Blanda ihop.
  • Stek alltsammans i ytterligare 2 minuter under kontinuerlig omrörning.
  • Avsluta med att stänka över lite sesamolja och rör om. Servera medan rätten är varm!

Nutrition

Kalorier: 474kcal | Kolhydrater: 36g | Protein: 54g | Fett: 15g | Fiber: 13g