Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kyckling- och kålwok
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök:
Asiatiskt
Keyword:
gott med kyckling, snabblagad wok
Yield:
2
portioner
Calories:
474
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
1
msk
kokosolja
plus lite extra till senare i receptet
400
g
kycklingfilé eller kycklinglårfilé
skivat i tunna strimlor
½
tesked
salt
¼
tesked
vitpeppar
svartpeppar går också bra, men vit är mer asiatisk i smaken
1
tesked
riven färsk ingefära
7
dl
strimlad vitkål
250
g
broccoli
1
stor morot
skivad/strimlad
2
vitlöksklyftor
finhackade
1
tesked
fisksås
3
msk
tamarisoja
2
msk
pressad lime
1
tesked
sesamolja
Instruktioner
Värm en matsked kokosolja i en stor stekpanna eller wok på hög värme.
När oljan är varm, tillsätt kycklingen och krydda med salt och peppar.
Stek i cirka 5 minuter.
Häll upp kycklingen i en skål tillsvidare.
Sätt tillbaka pannan på hög värme och tillsätt ytterligare en tesked kokosolja.
Tillsätt ingefära, kål, broccoli och morot och stek i 2 minuter under kontinuerlig omrörning.
Tillsätt en skvätt vatten (cirka 2 matskedar), vitlök, fisksås, tamarisoja, limesaft och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Blanda ihop.
Stek alltsammans i ytterligare 2 minuter under kontinuerlig omrörning.
Avsluta med att stänka över lite sesamolja och rör om. Servera medan rätten är varm!
Nutrition
Kalorier:
474
kcal
|
Kolhydrater:
36
g
|
Protein:
54
g
|
Fett:
15
g
|
Fiber:
13
g