Go Back
+ servings
En gryta med kyckling, spenat och soltorkade tomater i en krämig sås.
Print
4,14 av 30 röster

Kyckling med spenat och soltorkade tomater

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g kycklingfilé
  • 450 g frusen bladspenat
  • 4 st klyftor vitlök
  • 100 g soltorkade tomater
  • 5 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.
  • Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.
  • Slå på grädde och kycklingfond.
  • Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.
  • Smaka av och servera.