Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kyckling med champinjoner och bambuskott
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Kycklingrecept, Lättlagat
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
400
g
kycklingfilé
200
g
färska champinjoner
50
g
gul lök
10
g
vitlök
400
g
kokosgrädde
1
msk
kycklingfond (koncentrerad)
1
tsk
currypasta (grön)
50
g
paprika (röd)
1
tsk
salt
1
krm
nymalen svartpeppar
140
g
bambuskott (strimlade)
2
msk
kokosolja
0,5
st
lime
Instruktioner
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.