Go Back
+ servings
Skål med kyckling, champinjoner, bambuskott och paprika på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Kyckling med champinjoner och bambuskott

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 50 g gul lök
  • 10 g vitlök
  • 400 g kokosgrädde
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 tsk currypasta (grön)
  • 50 g paprika (röd)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 140 g bambuskott (strimlade)
  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 st lime

Instruktioner

  • Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
  • Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
  • Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
  • Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
  • Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
  • Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.