Kyckling garam masala
Kyckling Garam Masala är en superenkel och smakrik kycklinggryta som passar för nästan alla. Anpassad för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1200 g Benfri kyckling
- 3 msk Garam Masala
- 500 g Passerade tomater
- 2 Rödlökar
- 2 Gula lökar
- 250 g Kokosgrädde
- 2 dl Grädde
- 2 msk Koncentrerad kycklingfond
- 2 msk Tamarisoja
- Smör till stekning
- Salt efter smak
- nymalen svartpeppar
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar. Jag delade kycklingfiléer på tre bitar ungefär.
Bryn kycklingen i smör så de får färg. Krydda med garam masala, salt och lite peppar.
Häll över i en kastrull.
Koka ur stekpannan med någon deciliter vatten så att du får med alla goda smaker. Häll ner det i kastrullen med.
Skär löken i klyftor och lägg i grytan.
Slå på övriga ingredienser och låt allt koka upp.
Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha mer kryddighet, så tillsätt lite mer garam masala.
Servera direkt. Antingen som det är, eller med en god sallad eller varför inte med stekta grönsaker.