Go Back
+ servings
Skivor av morotslimpa med sesamfrön på en tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Kryddig morotslimpa

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Morötter
  • 1 dl Mandel (60 g)
  • 1 dl Valnötter (45 g)
  • 2 dl Solroskärnor (110 g)
  • 2 dl Pumpakärnor (115 g)
  • 1 dl Linfrön (65 g)
  • 3 tsk Malda brödkryddor
  • 0,5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 2 msk Olivolja

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
  • Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.
  • Använd matberedaren för att mixa mandel och valnötter tills de liknar mjöl. Blanda sedan med morötterna.
  • Mixa solros-, pumpa- och linfrön och blanda med övriga ingredienser i skålen. Tillsätt brödkryddor och salt.
  • Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.
  • Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.
  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det. Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.