Förvärm ugnen till 175°C.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.
Använd matberedaren för att mixa mandel och valnötter tills de liknar mjöl. Blanda sedan med morötterna.
Mixa solros-, pumpa- och linfrön och blanda med övriga ingredienser i skålen.
Tillsätt brödkryddor och salt.
Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.
Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.
Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det.
Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.