Go Back
+ servings
Skål med kryddig kokosglass och skivor av jordgubbar, dekorerad med mynta.
Print
5 av 1 röst

Kryddig mejerifri kokosglass

En kryddig mejerifri kokosglass som du gör själv hemma. Massor av spännande smaker som kanske inte faller alla i smaken. Anpassad för dig som äter LCHF/Paleo.
Förberedelser40 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 90 g Äggula
  • 60 g sötning
  • 500 ml Kokosmjölk (18%)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Malen kanel
  • 0,5 tsk Malen kardemumma
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 krm Malen muskotnöt
  • 0,75 tsk Guarkärnmjöl

Du behöver

  • Glassmaskin
  • Digital termometer
  • Elvisp/köksassistent med visp

Instruktioner

  • Blanda ihop guarkärnmjölet med sötningen.
  • Vispa äggulor och sötning tills det är riktigt fluffigt.
  • Koka upp övriga ingredienser och ställ åt sidan för att svalna lite.
  • Häll ner den något avsvalnade vätskan i äggvispet. Blanda ihop ordentligt.
  • Förbered ett iskallt vattenbad där du får plats med kastrull. Jag brukar tappa upp vatten i diskhon och lägga i ett par isklampar.
  • Häll tillbaka smeten i en kastrull. Nu kommer ett väldigt kritiskt moment och det är att värma upp vätskan till 85 grader. Detta gör man för att pastörisera äggen och även för att ge glassen en krämigare konsistens. Här är det ett måste att ha en termometer. Se till att röra om hela tiden, annars så blir det äggröra i botten.
  • När du nått 85 grader tar du omedelbart bort kastrullen från spisen och ställer ner den i vattenbadet, detta för att förhindra att den kommer fortsätta uppåt. Rör om lite till och sila sedan av smeten för att få bort ev. klumpar och kryddkorn. Kyl ner smeten ytterligare.
  • Ta fram din glassmaskin och gör klart glassen enligt användarmanualen för din glassmaskin.