Go Back
+ servings
Tre krispiga broccoli-ostbiffar med vit sås och skivade tomater på en tallrik.
Print
4,17 av 6 röster

Krispiga broccoli och ostbiffar

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 350 g broccoli
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 3 st ägg
  • 120 g riven ost
  • 10 g vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  • Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.
  • Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.
  • Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.
  • Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.
  • Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.
  • Ta ut och servera direkt.