Go Back
+ servings
En tallrik med skivor av kött, gräddfil och pinjenötter på en träbricka.
Print
4,50 av 2 röster

Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

Förberedelser10 minuter
Active Time8 minuter
Total tid18 minuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: @lchfchristine

Materials

  • 1 Paket Fänkålssalami eller annan sort
  • 1 Kruka färsk basilika
  • 1 st Citron
  • 300 g Naturell färskost
  • 1 Halv näve pinjenötter
  • salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
  • Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
  • Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
  • Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.
  • Smaka av med salt & peppar
  • Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
  • Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar