Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter
Förberedelser10 minuterminuter
Active Time8 minuterminuter
Total tid18 minuterminuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: @lchfchristine
Materials
1Paket Fänkålssalami eller annan sort
1Kruka färsk basilika
1stCitron
300gNaturell färskost
1Halv näve pinjenötter
salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.
Smaka av med salt & peppar
Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar