Go Back
+ servings
En tallrik med kyckling, grönsaker och sås, serverad med nudlar.
Print
4 av 3 röster

Krämig mejerifri kyckling- och champinjongryta

En krämig och supergod kyckling- och champinjongryta som är mejerifri, paleo och perfekt för dig som äter lchf. Massor av goda smaker och lättlagat.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Benfri kyckling
  • 350 g Färska champinjoner, skivade
  • 0,5 Paket bacon, strimlat
  • 1 st Rödlök, finhackad
  • 3 st Stora vitlöksklyftor, rivna/hackade
  • 1 dl Vatten
  • 250 ml Kokosgrädde
  • 1 msk Tamarisoja
  • 0,5 dl Sesamolja
  • 1 tsk Srirachasås
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Hackad bladpersilja att garnera med.

Instruktioner

  • Skär kycklingen i bitar, efter smak.
  • Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt. Ta upp ur stekpannan när det är klart.
  • Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet. Salta och peppra lite.
  • När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge. Behåll samma panna och det fett som är kvar.
  • Fräs lök, vitlök och champinjonerna.
  • Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.
  • Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.
  • Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.
  • Smaka av med salt och peppar. Strö hackad persilja över och servera direkt.
    En stekpanna med kycklingbitar och grönsaker i en krämig sås, toppad med hackad persilja.