Krämig mejerifri kyckling- och champinjongryta
En krämig och supergod kyckling- och champinjongryta som är mejerifri, paleo och perfekt för dig som äter lchf. Massor av goda smaker och lättlagat.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 600 g Benfri kyckling
- 350 g Färska champinjoner, skivade
- 0,5 Paket bacon, strimlat
- 1 st Rödlök, finhackad
- 3 st Stora vitlöksklyftor, rivna/hackade
- 1 dl Vatten
- 250 ml Kokosgrädde
- 1 msk Tamarisoja
- 0,5 dl Sesamolja
- 1 tsk Srirachasås
- salt
- nymalen svartpeppar
- Hackad bladpersilja att garnera med.
Skär kycklingen i bitar, efter smak.
Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt.
Ta upp ur stekpannan när det är klart.
Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet.
Salta och peppra lite.
När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge.
Behåll samma panna och det fett som är kvar.
Fräs lök, vitlök och champinjonerna.
Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.
Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.
Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.
Smaka av med salt och peppar.
Strö hackad persilja över och servera direkt.