Go Back
+ servings
Ugnsform med krämig kycklingrätt som har en gyllenbrun yta.
Print
4,80 av 5 röster

Krämig kyckling i ugn

Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kycklingfilé
  • 4 dl Crème fraiche
  • 2 dl Grädde
  • ´0,75 dl Tamarisoja
  • 1 msk Sambal oelek
  • 2 dl Riven ost
  • Champinjoner
  • 50 g Smör

Du behöver

  • Skärbräda i plast
  • Kockkniv
  • Stekpanna
  • Ugnsfast form

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Dela filéerna en gång på längden. Salta och peppra lite.
  • Skiva champinjonerna.
  • Bryn kycklingen snabbt i stekpanna. Dom behöver bara få lite färg. Lägg över i en ugnsfast form.
  • I samma stekpanna fräser du snabbt champinjonerna. Mest för att få bort den mesta vätskan. Salta och peppra lite och lägg sedan över det i samma form som kycklingen.
  • Blanda ihop crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek i en egen bunke.
    En skål med en krämig kycklingrätt som har en ljus färg och en sked i den.
  • Häll såsen över kycklingen och champinjonerna.
  • Fördela den rivna osten över. Det får gärna vara ett rejält lager med ost.
    En ugnsform med en kramig kycklingrätt täckt med riven ost.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter tills det att gratängen har fått fin färg.