Go Back
+ servings
Stekta kycklingfiléer med grönsaker och sås i en panna, dekorerade med rosmarin.
Print
4,41 av 5 röster

Krämig kyckling i panna

Krämig kyckling i panna är ett sånt där superenkelt och gott recept som inte tar mycket mer än 30 minuter totalt att tillaga. Perfekt LCHF-mat.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Calories: 909kcal
Author: Lari Salminen

Materials

Kycklingen

  • 600 g kycklingfilé 3-4 stycken
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör

Till såsen

  • 2 msk smör
  • 225 g champinjoner, skivade
  • 3 st paprikor Ta de färger du tycker om
  • 5 st vitlöksklyftor, hackade
  • 0,25 tsk timjan, torkad
  • 0,25 tsk rosmarin, torkad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 4 dl grädde
  • 1,25 dl riven parmesanost
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut. Lägg åt sidan tills vidare.
  • Skär kycklingen i större bitar. Har du små kycklingfiléer så kan du ha dom hela.
  • Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.
  • Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.
  • Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.
  • Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.
  • När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.
  • I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.
  • Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak. Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.
  • Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.
  • Blanda ner riven parmesanost i såsen.
  • Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.
  • Låt allt småputtra tills du har en fin konsistens på såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.

Nutrition

Kalorier: 909kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 39g | Fett: 80g | Fiber: 1g