Krämig köttfärssoppa
En krämig köttfärssoppa är helt perfekt att laga på hösten/vintern när det är kallt och kylan biter i kinderna. God, lättlagad och mättande soppa.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 500 g Köttfärs
- 1 st Röd paprika
- 3 st Tomater
- 1 st Gul lök
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Röd currypasta
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Grädde
- 1 st Buljongtärning
- 7 dl Vatten
- 0,5 dl Hackad persilja
- salt
- Nymalen peppar
Topping
- 1 dl Crème fraiche
- Rivet skal av 1/4 citron
- 2 msk Hackad persilja
Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en kastrull.
Salta och peppra.
Hacka paprikan och tomaterna.
Blanda ner detta i färsen.
Tillsätt tomatpuré. currypasta, crème fraiche, buljongtärning och vatten.
Låt allt koka upp och sedan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.
Slå på vispgrädden och låt det hela puttra ytterligare 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt den hackade persiljan.
Häll upp i djupa skålar och toppa med lite citrontopping.