Go Back
+ servings
En skål med soppa som innehåller grönsaker och köttfärs, toppad med gräddfil och persilja.
Print
4,50 av 8 röster

Krämig köttfärssoppa

En krämig köttfärssoppa är helt perfekt att laga på hösten/vintern när det är kallt och kylan biter i kinderna. God, lättlagad och mättande soppa.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Köttfärs
  • 1 st Röd paprika
  • 3 st Tomater
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Röd currypasta
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1 st Buljongtärning
  • 7 dl Vatten
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • salt
  • Nymalen peppar

Topping

  • 1 dl Crème fraiche
  • Rivet skal av 1/4 citron
  • 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

  • Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en kastrull. Salta och peppra.
  • Hacka paprikan och tomaterna. Blanda ner detta i färsen.
  • Tillsätt tomatpuré. currypasta, crème fraiche, buljongtärning och vatten. Låt allt koka upp och sedan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.
  • Slå på vispgrädden och låt det hela puttra ytterligare 5-10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den hackade persiljan.
  • Häll upp i djupa skålar och toppa med lite citrontopping.