Go Back
+ servings
En skål med gurksallad som innehåller skivade gurkor och dill i en krämig sås.
Print
5 av 3 röster

Krämig gurksallad med dill

En krämig gurksallad med dill är en perfekt gurksallad som du kan ha som tillbehör till all mat på sommaren. Lite som en svensk tzatziki.
Förberedelser10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Färsk gurka
  • 70 g Rödlök
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 3 msk Hackad dill
  • 1 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm's tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.
  • Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med den skivade gurkan i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  • Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.