Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
3
röster
Krämig gurksallad med dill
En krämig gurksallad med dill är en perfekt gurksallad som du kan ha som tillbehör till all mat på sommaren. Lite som en svensk tzatziki.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
400
g
Färsk gurka
70
g
Rödlök
1
dl
Majonnäs
1
dl
Turkisk yoghurt
1
st
Vitlöksklyfta
3
msk
Hackad dill
1
tsk
Örtsalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en
mandolin
och skivade den på 4 mm's tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.
Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med den skivade gurkan i en bunke och smaka av med salt och peppar.
Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.