Go Back
+ servings
En tallrik med grillad korv och en broccolisallad med solrosfrön.
Print
4,88 av 8 röster

Krämig Broccolisallad

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mättande och väldigt tillfredställande.
Förberedelser10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Ketolivet

Materials

  • 350 g färsk broccoli
  • 100 g finstrimlad vitkål
  • 2 st små salladslökar
  • Finhackad gräslök
  • 150 g majonnäs
  • 50 g crème fraiche
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Limesaft från 1/2 lime
  • 0,5 msk Sukrin gold
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Solroskärnor

Instruktioner

  • Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.
  • Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)
  • Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.
  • Blanda grönsaker och örterna med dressingen.
  • Garnera med solrosfrön vid servering.
  • Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.
  • Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).