Krämig Broccolisallad
Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mättande och väldigt tillfredställande.
Förberedelser10 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Ketolivet
- 350 g färsk broccoli
- 100 g finstrimlad vitkål
- 2 st små salladslökar
- Finhackad gräslök
- 150 g majonnäs
- 50 g crème fraiche
- 1 msk rödvinsvinäger
- Limesaft från 1/2 lime
- 0,5 msk Sukrin gold
- salt
- nymalen svartpeppar
- Solroskärnor
Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.
Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)
Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.
Blanda grönsaker och örterna med dressingen.
Garnera med solrosfrön vid servering.
Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.
Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).