Go Back
+ servings
Skål med krämig blomkålssallad som innehåller blomkål, lök och dill.
Print
3,96 av 25 röster

Krämig blomkålssallad

En jättegod krämig blomkålssallad som passar kanon till grillat, eller bara som en god sallad på en buffé med plockmat. Bra alternativ till potatissallad.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g blomkål
  • 3 st ägg (hårdkokta och hackade)
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl saltgurka (hackad)
  • 0,5 dl rödlök (finhackad)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk pressad citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl färsk dill (hackad)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl salladslök eller purjolök (tunt skivad)

Instruktioner

  • Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, vinäger, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.
  • Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.
  • Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

Video