Go Back
En panna med kraftstjärtsgryta som innehåller skaldjur och en krämig sås.
Print
4 av 2 röster

Kräftstjärtsgryta

En otroligt lättlagad och smakrik kräftstjärtsgryta som du svänger ihop i ett nafs. Tar inte mycket mer än 20 minuter att laga.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Author: lasse

Materials

  • 170 g Kräftstjärtar i lake
  • 2,5 dl Crème fraiche
  • 2,5 dl Grädde
  • 1 st Gul lök
  • 3 msk Hummerfond, koncentrerad
  • Cayennepeppar
  • Curry
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Hacka löken fint.
  • Fräs löken i smör och tillsätt curry och cayennepeppar efter smak och låt det fräsa med för att få fram smakerna bättre.
  • När löken har mjuknat så tillsätter du grädde och crème fraiche. Blanda ner hummerfonden.
  • Låt nu såsen puttra ner till lagom simmig konsistens. Glöm inte bort att röra om lite ibland så det inte fastnar i botten.
  • När du har fått en bra konsistens på såsen, så tillsätter du kräftstjärtarna och blandar ihop dom. Nu ska dom bara bli varma, så håll koll så du inte kör dom för länge.
  • Smaka av snabbt om det behövs mer krydda eller lite salt. Servera direkt!