Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Köttfärssoppa med dragon
Måltid:
Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Soppa
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
Vitkål
2
st
Morötter
4
msk
Kycklingfond
1,5
l
Vatten
500
g
Köttfärs
1
tsk
Örtsalt
1
floz
nymalen svartpeppar
1
floz
Paprikapulver
1
floz
Chiliflakes
2
msk
Dragon, torkad
Instruktioner
Skala och riv morötterna på grova sidan av ett rivjärn. Du kan även tärna dom om du känner för det.
Strimla eller riv vitkålen.
Blanda ihop morötter, vitkål, vatten och kycklingfond i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna, tillsammans med alla kryddor utom dragonen.
Tillsätt den brynta köttfärsen och dragon till grönsakerna. Låt koka 5-10 minuter till så att vitkålen har mjuknat.
Servera med en klick smetana och någon typ av lchf-bröd.