Go Back
+ servings
Skål med köttfärssoppa toppad med gräddfil och bröd i en korg i bakgrunden.
Print
5 av 1 röst

Köttfärssoppa med dragon

Måltid: Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Vitkål
  • 2 st Morötter
  • 4 msk Kycklingfond
  • 1,5 l Vatten
  • 500 g Köttfärs
  • 1 tsk Örtsalt
  • 1 floz nymalen svartpeppar
  • 1 floz Paprikapulver
  • 1 floz Chiliflakes
  • 2 msk Dragon, torkad

Instruktioner

  • Skala och riv morötterna på grova sidan av ett rivjärn. Du kan även tärna dom om du känner för det.
  • Strimla eller riv vitkålen.
  • Blanda ihop morötter, vitkål, vatten och kycklingfond i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  • Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna, tillsammans med alla kryddor utom dragonen.
  • Tillsätt den brynta köttfärsen och dragon till grönsakerna. Låt koka 5-10 minuter till så att vitkålen har mjuknat.
  • Servera med en klick smetana och någon typ av lchf-bröd.