Go Back
+ servings
En tallrik med zucchininudlar toppad med köttfärssås och riven ost.
Print
Inga röster än

Köttfärssås med zoodles och parmesan

Köttfärssås med zoodles och färsk parmesan är superlätt, gott och fräscht. Passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Ketolivet

Materials

  • 600 g köttfärs
  • 1 st mellanstor gul lök
  • 1 st liten röd chili
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 300 g krossade Tomater
  • 2 dl oxfond (utspädd)
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk Cholula Hot Sauce
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk Chili Powder
  • 2 tsk paprikapulver
  • 60 g bladspenat
  • Salt & Peppar (efter smak)
  • 20 g smör att steka i
  • 600 g zucchini
  • 80 g finriven parmesanost

Instruktioner

  • Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.
  • Hacka champinjonen och ha i pannan.
  • Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.
  • Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.
  • Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.
  • Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.