Köttfärssås med zoodles och parmesan
Köttfärssås med zoodles och färsk parmesan är superlätt, gott och fräscht. Passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Ketolivet
- 600 g köttfärs
- 1 st mellanstor gul lök
- 1 st liten röd chili
- 3 st finhackade vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 300 g krossade Tomater
- 2 dl oxfond (utspädd)
- 2 msk sojasås
- 1 msk Cholula Hot Sauce
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk oregano
- 2 tsk Chili Powder
- 2 tsk paprikapulver
- 60 g bladspenat
- Salt & Peppar (efter smak)
- 20 g smör att steka i
- 600 g zucchini
- 80 g finriven parmesanost
Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.
Hacka champinjonen och ha i pannan.
Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.
Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.
Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.
Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.