Go Back
+ servings
Köttfärsbiffar som steks tillsammans med grönsaker i en stor stekpanna.
Print
5 av 7 röster

Köttfärsbiffar

Superenkla och saftiga köttfärsbiffar som är helt naturligt glutenfria och anpassade för dig som äter lchf eller keto. Mindre kolhydrater, mycket smak!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Köttfärs
  • 1 dl Pofiber
  • 2 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Lökpulver
  • 0,5 msk Vitlökspulver
  • 2 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser. Jag brukar använda en köksassistent för att blanda ihop allt på ett smidigt sätt.
  • Gör ett litet stekprov och smaka av så att det är tillräckligt med salt och peppar.
  • Forma biffar och stek i smör och lite olja tills de har fått en vacker stekyta och är genomstekta. Om du har gjort lite större biffar så kan du köra klart dom i ugnen efter att du har stekt på dom.
  • Servera direkt med goda tillbehör.
    Köttfärsbiffar lagda på en bädd av strimlad potatis i en stekpanna.