Go Back
+ servings
En panna med köttfärs, zucchinis, pesto och färskost på toppen.
Print
Inga röster än

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto och getost är ett sånt där riktigt gott och enkelt köttfärsrecept som du svänger ihop på cirka 20 minuter.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snabbmat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 450 g Köttfärs
  • 2 st Medelstora zucchini
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
  • 50 g Gul lök, finhackad
  • 1,75 dl Pesto
  • 0,5 dl Smulad getost
  • 2 msk Hackad persilja
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att bryna köttfärsen i en stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Du kan välja att steka i smör, kokosolja eller olivolja beroende på vad du tycker om.
  • Under tiden du bryner köttfärsen så skär du zucchinin i bitar. Hur du vill ha dom är en smaksak, så du kan skära i skivor, halvmånar eller i större tärningar. Tänk dock på att inte gör för små bitar, för då kommer det bli väldigt lätt mosigt när du steker det.
  • Tillsätt vitlöken och den hackade gula löken. Salta och peppra lite. Låt allt fräsa nån minut så att löken får mjukna.
  • Lägg i zucchinin. Stek och rör om ibland, i 5-7 minuter, tills zucchinin börjar mjukna (men inte blir sladdrig) och få en gyllene färg.
  • Ta bort från värmen och blanda ner peston.
  • Toppa med getost och hackad persilja.