Korvsoppa
En korvsoppa med inspiration från finsk korvsoppa eller siskonmakkarakeitto. Perfekt mat för kalla dagar som mättar gott. Anpassat för lchf.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Soppa
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 200 g Kålrot
- 200 g Morot
- 200 g Kålrabbi
- 200 g Gulbeta
- 400 g Vitkål
- 100 g Purjolök
- 50 g Smör
- 25 st Kryddpepparkorn
- 10 st Vitpepparkorn
- 3 st Lagerblad
- 2 l Vatten
- 3 msk Kalvfond
- 5 dl Grädde
- 600 g Falukorv
- 2-3 tsk Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- 3 msk Hackad persilja
Skär alla grönsaker i cirka 1 cm stora tärningar.
Fräs de i smöret.
Slå på vatten, grädde, kalvfond, kryddpeppar, lagerblad, hälften av örtsaltet och vitpeppar och låt allt koka upp.
Skär korven i bitar och bryn den lite lätt i en stekpanna.
Tillsätt korven i soppan.
Låt allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.
Tillsätt den hackade persiljan och smaka av med örtsalt och peppar.