Go Back
+ servings
En skopa soppa med bitar av skinka, morötter och lök i en krämig buljong.
Print
4,41 av 22 röster

Korvsoppa

En korvsoppa med inspiration från finsk korvsoppa eller siskonmakkarakeitto. Perfekt mat för kalla dagar som mättar gott. Anpassat för lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Soppa
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Kålrot
  • 200 g Morot
  • 200 g Kålrabbi
  • 200 g Gulbeta
  • 400 g Vitkål
  • 100 g Purjolök
  • 50 g Smör
  • 25 st Kryddpepparkorn
  • 10 st Vitpepparkorn
  • 3 st Lagerblad
  • 2 l Vatten
  • 3 msk Kalvfond
  • 5 dl Grädde
  • 600 g Falukorv
  • 2-3 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk Hackad persilja

Instruktioner

  • Skär alla grönsaker i cirka 1 cm stora tärningar.
  • Fräs de i smöret.
  • Slå på vatten, grädde, kalvfond, kryddpeppar, lagerblad, hälften av örtsaltet och vitpeppar och låt allt koka upp.
  • Skär korven i bitar och bryn den lite lätt i en stekpanna. Tillsätt korven i soppan.
  • Låt allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.
    En kastrull med korvsoppa innehållande tärnad korv och grönsaker i en krämig buljong.
  • Tillsätt den hackade persiljan och smaka av med örtsalt och peppar.