Skär falukorven i lagom stora bitar. Här väljer du helt själv vilken storlek och form du vill ha på din korv. Det vanligaste är nog att göra strimlor som är cirka 1 cm tjocka. Själv brukar jag göra lite mindre bitar i min korv stroganoff, som ni kan se på mina bilder i detta receptet.
Hacka löken fint och riv eller hacka vitlöken.
Bryn korven i en stor stekpanna.
När du har fått lite lagom färg på korven så tillsätter du lök och vitlök så att även det får stekas med lite, men sänk värmen lite så att du inte bränner något.
Löken ska bli lite mjuk.
Slå på passerade tomater (eller tomatpuré), grädde, vatten och crème fraiche. Lägg i fond (eller buljongtärning), paprikapulver samt cayennepepparn.
Peppra med lite nymalen svartpeppar.
Låt stå och puttra i cirka 10 minuter tills din korv stroganoff har fått en lagom tjock konsistens.
Hacka saltgurkan och lägg i korv stroganoffen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med goda tillbehör!