Go Back
+ servings
Knappert stekt kycklingstek serverad med grönsaker och en grön sås på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Knaperstekt kycklingsteak

Knaperstekt kycklingsteak med smaker av dragon och citron är fantastiskt gott och lätt att lyckas med. Ingen torr kyckling här inte!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingsteak

Marinad

  • 2 msk Sesamolja
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • 2 tsk Pressad citron
  • 1 msk Torkad dragon
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1 st Vitlöksklyfta

Till stekning

  • Sesamolja

Instruktioner

  • Känn igenom kycklingen så att det inte är några benrester kvar. Ibland så har det slarvats lite och kan finnas någon liten benbit kvar och det vill vi inte ha.
  • Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen och rör om ordentligt så att marinaden fördelas över hela kycklingen. Låt kycklingen stå och dra en stund, helst ett par timmar i kylen.
    Marinerade kycklingbitar i en metallskål med örter och kryddor.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Värm en stekpanna på hög värme och tillsätt lite sesamolja. Lägg i kycklingen med skinnsidan neråt.
  • Bryn nu kycklingen tills det att du har fått en vacker färg på skinnet som är ganska så krispigt. Vänd och stek några minuter på andra sidan.
    Tre bitar av stekt kycklingstek i en panna med en gyllenbrun yta.
  • Har du en stektermometer så kan du sätta i den i den tjockaste delen. Ställ in kycklingen med skinnsidan uppåt i ugnen och låt den stå där cirka 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar. Den är klar när kärntemperaturen är runt 74 grader. Låt köttet ligga och vila några minuter.
  • Nu kan du välja om du vill skära upp köttet eller servera det som en hel bit, det är en smaksak. Jag personligen tycker att det är trevligare med en trancherad kyckling. Smaklig måltid!
    En tallrik med knaperstekt kycklingstek, grönsaker och en grön sås på en träyta.