Kesobröd med solroskärnor
Detta kesobrödet är ett fantastiskt gott och enkelt bröd som passar dig som äter lchf eller keto helt ypperligt. Ätes gärna med goda pålägg.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time13 minuter minuter
Total tid23 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: hembakat bröd, lättbakat bröd, lchf bröd
Yield: 6 portioner
Calories: 102kcal
Author: Lari Salminen
- 125 g Keso
- 3 st ägg
- 4 msk Mandelmjöl
- 3 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk Olivolja
- 1 nypa salt
- 2 msk Solroskärnor
- 2 msk Vallmofrön (blå)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.
Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.
Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.
Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.
När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.
Kalorier: 102kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 5g | Fett: 8g | Fiber: 2g