Kesobröd med solrosfrön och timjan
Kesobröd är ett fantastiskt lchfbröd som du bakar i ett nafs. Ett långpannebröd som ger härliga rutor att äta med mycket smör och ost på.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat, Frukost
Yield: 16
Author: Lari Salminen
- 250 g Keso
- 6 st ägg
- 8 msk Mandelmjöl
- 6 msk Kokosmjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 2 msk Olivolja
- 0,5 tsk salt
- 4 msk Solroskärnor
- 3 msk Sesamfrön
- 2 tsk Timjan
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.