Go Back
+ servings
En hög med kesobröd med timjan och solrosfrön på en träskärbräda.
Print
4,17 av 6 röster

Kesobröd med solrosfrön och timjan

Kesobröd är ett fantastiskt lchfbröd som du bakar i ett nafs. Ett långpannebröd som ger härliga rutor att äta med mycket smör och ost på.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat, Frukost
Yield: 16
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Keso
  • 6 st ägg
  • 8 msk Mandelmjöl
  • 6 msk Kokosmjöl
  • 4 tsk Bakpulver
  • 2 msk Olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk Solroskärnor
  • 3 msk Sesamfrön
  • 2 tsk Timjan

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
  • Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
  • Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
  • När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.