Go Back
+ servings
En skål med en krämig maträtt som innehåller grönsaker och kött i en dekorativ tallrik.
Print
4,31 av 26 röster

Kasslergryta

En otroligt lättlagad och smakrik kasslergryta med härliga smaker av tamarisoja, sambal oelek och grönsaker. Allt klart på cirka 30 minuter.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Wendalia

Materials

  • 800 g Kassler
  • 1 st Rödlök
  • 100 g Champinjoner
  • 80 g Babyspenat
  • 5 dl Crème fraiche
  • 1 msk Tamarisoja
  • 2-4 tsk Sambal oelek Efter smak
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Persilja, hackad
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Skär kassler, rödlöken och champinjonera i bitar. Stek till rödlöken är mjuk.
  • Häll i creme fraiche, sambal oelek (går att ha i mindre om man inte vill ha så starkt), babyspenat, soja och peppar efter smak. Sänk temperaturen på spisen. Låt den stå och små puttra i 15-20min.
  • Blanda ner persiljan och servera med t ex en god sallad.