Go Back
+ servings
En skål med chokladbollar täckta av kokosflingor, placerade på en svart yta.
Print
4,43 av 7 röster

Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

Förberedelser20 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 20
Author: Emmal

Materials

Kakan

  • 75 g Smör
  • 4 msk Kakao
  • 3 msk Sötning
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 msk Kokosmjöl
  • 0,5 dl Pofiber
  • 3 st ägg
  • 1 dl Grädde

Glasyr

  • 100 g Choklad 70% -90% beroende på vad man känner för
  • 1 dl Grädde
  • 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)

Topping

  • 150 g 70-90% choklad
  • 2 dl Riven kokos

Instruktioner

Gör såhär

  • Sätt ugnen på 175grader.
  • Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.
  • Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
  • Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.
  • Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.
  • Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar. Ta ut den ur formen och låt svalna helt.
  • Du kan nu göra glasyren. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.
  • Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.
  • Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.