Kärleksmums
Kärleksmums, även kallat kokosrutor, är den ultimata LCHF-kakan som funkar för de flesta. Glutenfritt och med färre kolhydrater
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Lari Salminen
Kakan
- 75 g Smör (Normalsaltat)
- 4 msk Kakao
- 1 krm Vaniljpulver
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Kokosmjöl
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 1 dl Sötning
- 3 st ägg
- 1 dl Grädde
Glasyr
- 100 g Choklad (Minst 70%)
- 1 dl Grädde
Kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.
Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.
Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.
Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.
Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.
Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.