Go Back
+ servings
En bit kärleksmums med chokladglasyr och kokosflingor på en tallrik.
Print
4,21 av 24 röster

Kärleksmums

Kärleksmums, även kallat kokosrutor, är den ultimata LCHF-kakan som funkar för de flesta. Glutenfritt och med färre kolhydrater
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Kakan

  • 75 g Smör (Normalsaltat)
  • 4 msk Kakao
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Sötning
  • 3 st ägg
  • 1 dl Grädde

Glasyr

  • 100 g Choklad (Minst 70%)
  • 1 dl Grädde

Topping

  • 1 dl riven kokos

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.
  • Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.
  • Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.
  • Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.
  • Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.
  • Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.
  • Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren

  • Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.
  • Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering

  • När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan.
  • Strössla kokosflingor ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.
    En plåt med bitar av kärleksmums täckta med kokosflingor.