Go Back
+ servings
En skål med svampsoppa i krämig sås, dekorerad med örter, och en tallrik med skivad köttbit i bakgrunden.
Print
4,55 av 11 röster

Kantarellsås

Ett supergott recept på kantarellsås som inte behöver redas utan bara får koka ihop till en supergod sås. Passar perfekt till allt kött, men även till fisk.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 l Kantareller (färska)
  • 50 g Schalottenlök
  • 5 dl Grädde
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1 msk Tamarisoja
  • 2 msk Färsk timjan, hackad
  • nymalen svartpeppar
  • 25 g Smör

Instruktioner

  • Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).
  • Hacka löken fint.
    En skål med torkade kantareller och en skål med hackad lök på en träyta.
  • Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.
    Stekta kantareller i en panna med en sked som ligger i den.
  • Slå på grädde, tamarisoja, kalvfond, timjan och peppra lite lätt.
    En kastrull med svampsoppa innehållande grädde, svampbitar och färska örter.
  • Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.
  • Smaka av med salt och peppar.