Kantarellsås
Ett supergott recept på kantarellsås som inte behöver redas utan bara får koka ihop till en supergod sås. Passar perfekt till allt kött, men även till fisk.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 l Kantareller (färska)
- 50 g Schalottenlök
- 5 dl Grädde
- 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 1 msk Tamarisoja
- 2 msk Färsk timjan, hackad
- nymalen svartpeppar
- 25 g Smör
Rensa och skär ner kantarellerna i lagom stora bitar (helt efter egen smak).
Hacka löken fint.
Fräs svamp och lök i en kastrull eller djup panna tills större delen av vätskan har försvunnit.
Slå på grädde, tamarisoja, kalvfond, timjan och peppra lite lätt.
Rör om och låt såsen nu stå och reducera till lagom konsistens. Rör om lite då och då.
Smaka av med salt och peppar.