Go Back
+ servings
En svart gryta med kött, svamp, grönsaker och kryddor på en spis.
Print
3,40 av 5 röster

Kanongod kyckling i vin

Måltid: Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Stor morot
  • 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
  • 300 g Champinjoner
  • 4 dl Rödvin
  • 1,5 msk Tamarisoja
  • 2 st Lagerblad
  • 15 st Steklökar
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Torkad timjan
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé. Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.
  • Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock. Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.
  • Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.