Go Back
+ servings
Kanelpannacotta serverad i ett glas med bär på toppen, placerad i en korg med gröna växter.
Print
Inga röster än

Kanelpannacotta

En kanelpannacotta är en otroligt enkel och lättlagad juldessert som du på ett enkelt sätt svänger ihop på några få minuter. Jättegott på julbordet!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 st Gelatinblad
  • 2 dl Grädde
  • 0,5 tsk Vaniljextrakt
  • 1,5 dl Crème fraiche
  • 1 dl Sötning
  • 2 tsk Kanel, malen

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp grädde och sötning i en kastrull och rör om så att sötningen löses upp helt. Ta kastrullen från värmen.
  • Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i den varma grädden.
  • Tillsätt vanilj, kanel och crème fraiche. Vispa till en slät och fin smet.
  • Fördela smeten i fyra glas eller vad du nu känner för att servera ur och ställ i kylen i minst tre timmar så att kanelpannacottan får stelna.
  • Ta ut innan servering och toppa med lite bär, kanske riven choklad och pudra lite kanel över. Servera och njut!