Go Back
+ servings
Rullade bakverk med kanel och socker, skurna i skivor och placerade på en tallrik.
Print
4 av 9 röster

Kanelbullerullar

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 50 g smör (rumsvarmt)
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 krm Malen kardemumma
  • 1 msk sötning (valfritt, men gott)

Instruktioner

  • Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
  • Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
  • Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
  • Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
  • Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.
  • Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
  • Skär i lagom stora bitar och njut.