Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
9
röster
Kanelbullerullar
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
3
st
ägg
50
g
smör (rumsvarmt)
2
tsk
malen kanel
1
krm
Malen kardemumma
1
msk
sötning
(valfritt, men gott)
Instruktioner
Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
Under tiden som brödet är i ugnen vispar du upp smöret tillsammans med kanel och ev. sötning.
Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
Skär i lagom stora bitar och njut.