Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.
Vispa äggen poröst med elvisp.
Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.
Vispa under tiden smöret riktigt mjukt och fluffigt. Blanda ner sötning och kanel.
Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.
Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.