Go Back
+ servings
En tallrik med kanelmandelkakor som har en krispig yta och en brun färg.
Print
5 av 1 röst

Kanel & mandelkakor

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 16
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 180 g Mandelsmör
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Sukrin gold
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kanel
  • 1 st ägg
  • 8 drop Stevia dropps vanilj

Strössel att doppa kakorna i

  • 2 msk Fin hackad mandel
  • 1 msk Sukrin Gold
  • 1 tsk Kanel

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienserna
    En skål med olika ingredienser som socker, ägg, mjöl och nötter blandade tillsammans.
  • Forma degen till en korv
    En skivad kaka som ligger på bakpapper bredvid en kniv.
  • Skär ut valfri form
    Rader av ovala kakor placerade på bakplåtspapper i en ugnsform.

Strössel

  • Blanda ihop ingredienserna till strösslet och doppa kakorna i detta.
    En bit kaka placerad på en blandning av krossade nötter och socker i en skål.
  • In i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter
    Kakor med nötter på en bakplåt täckt med bakpapper.
  • Låt svalna helt Dom hårdnar när kakan når rumstemperatur Förvaras i en plåtburk.
    En hand som håller en kaka med nötter och choklad framför en tallrik med fler kakor.