Go Back
+ servings
En ugnsbakad kålpudding med gyllenbrun yta och krispig konsistens.
Print
4,17 av 36 röster

Kålpudding - LCHF

Kålpudding måste ju vara en av de absolut godaste husmanskosträtter som finns. Här har du ett recept anpassat för oss som äter lchf, keto eller low carb.
Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g blandfärs
  • 250 g keso
  • 2 msk örtsalt
  • 2 ägg ägg
  • 50 g smör
  • 1 kg vitkål
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 5 dl Grädde

Instruktioner

  • Skär vitkålen i relativt små bitar, cirka 1x1 cm.
  • Stek vitkålen i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan.
  • Blanda köttfärs, keso, örtsalt, ägg, salt, lite svartpeppar och 1 dl grädde i en bunke och rör ihop till en jämn smet.
  • Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop.Lägg upp färsen i en ugnsfast form och platta ut, det ska vara ungefär 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , cirka 5x5 cm. Lägg den sista vitkålen ovanpå.
  • Värm upp den sista grädden i en kastrull tillsammans med soja och köttbuljong. Slå det hela över färsen.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 45 minuter.