Kallrökt ost
Kallrökt ost är en delikatess som du kan göra helt själv. I detta inlägget och receptet så får du veta allt du behöver för att röka ost själv.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time5 timmar t
Total tid5 timmar t 10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Resekost, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen
Skär osten i lagom stora bitar. En ost som gouda skär jag i 3-4 cm tjocka "skivor".
Kör igång din rök och lägg in osten.
Nu är det bara att ha tålamod och vänta tills du har rökt osten så länge som du vill.
Vänd gärna på osten en gång varannan timme.
Ta ut osten när du har rökt klart och vakuumförpacka den.
Låt den sedan ligga och lagras minst två veckor, men helst fyra månader eller mer.
Skär i tärningar/stavar och ät som tilltugg på en charkbricka eller liknande.