Go Back
Kallrökt ost i skivor på en skärbräda med en kniv i bakgrunden.
Print
5 av 13 röster

Kallrökt ost

Kallrökt ost är en delikatess som du kan göra helt själv. I detta inlägget och receptet så får du veta allt du behöver för att röka ost själv.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 timmar
Total tid5 timmar 10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Resekost, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen

Materials

  • Ost

Instruktioner

  • Skär osten i lagom stora bitar. En ost som gouda skär jag i 3-4 cm tjocka "skivor".
  • Kör igång din rök och lägg in osten.
    Block av rökt ost placerade på hyllor i ett dimmigt kylskåp.
  • Nu är det bara att ha tålamod och vänta tills du har rökt osten så länge som du vill. Vänd gärna på osten en gång varannan timme.
  • Ta ut osten när du har rökt klart och vakuumförpacka den. Låt den sedan ligga och lagras minst två veckor, men helst fyra månader eller mer.
  • Skär i tärningar/stavar och ät som tilltugg på en charkbricka eller liknande.