Go Back
+ servings
Kall basilikasås i en beige skål med en grön basilika på toppen.
Print
3,67 av 3 röster

Kall basilikasås

En kall basilikasås funkar jättebra till det mesta i matväg, en allroundsås med massor av härliga smaker. Testa den till en bit grillat kött eller fisk.
Förberedelser2 minuter
Active Time3 minuter
Total tid5 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Kruka färsk basilika
  • 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
  • 0,5 dl Crème fraiche
  • 200 g Färskost, naturell
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare. Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.