Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kall avokadosoppa
Uppfriskande kall avokadosoppa med lime och färska örter. Perfekt för sommaren!
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt, Lättlagat, Lunch, Soppa, Vegetariskt
Keyword:
kall soppa, sommarsoppa
Yield:
4
portioner
Calories:
41
kcal
Author:
Lari Salminen
Equipment
Matberedare eller blender
Materials
150
g
gurka
Ca. ½ gurka
2
st
mogna avokados
2
dl
Mild yoghurt
2
dl
grönsaksbuljong
färdigblandad
2-2,5
msk
pressad lime
Färsk koriander efter smak
Eller färsk bladpersilja
0,5
tsk
salt
0,25
tsk
vitlökspulver
Eller en liten bit färsk vitlök
Instruktioner
Skär gurkan i bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer.
Gröp ur avokadon och tillsätt den i matberedaren.
Lägg i alla övriga ingredienser: yoghurt, grönsaksbuljong, limejuice, koriander, salt och vitlökspulver.
Pulsera några gånger och mixa sedan tills blandningen blir helt slät. Om det behövs, skrapa ner ingredienserna från sidorna med en gummispatel.
För att få en riktigt len soppa kan du sila den genom en finmaskig sil, även om detta steg är valfritt.
Servera soppan kall.
Förvara den i kylskåp i en glasburk med tättslutande lock, men inte längre än 24 timmar då den annars kan börja bli brun.
Anteckning
För att få en så slät avokadosoppa som möjligt, så är en blender/mixer absolut bäst att använda. En matberedare har svårt att få det riktigt slätt.
Nutrition
Kalorier:
41
kcal
|
Kolhydrater:
5
g
|
Protein:
2
g
|
Fett:
2
g
|
Fiber:
0,3
g