Go Back
+ servings
Skål med kall avokadosoppa toppad med räkor och grönsaker.
Print
Inga röster än

Kall avokadosoppa

Uppfriskande kall avokadosoppa med lime och färska örter. Perfekt för sommaren!
Total tid10 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Lunch, Soppa, Vegetariskt
Keyword: kall soppa, sommarsoppa
Yield: 4 portioner
Calories: 41kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Matberedare eller blender

Materials

  • 150 g gurka Ca. ½ gurka
  • 2 st mogna avokados
  • 2 dl Mild yoghurt
  • 2 dl grönsaksbuljong färdigblandad
  • 2-2,5 msk pressad lime
  • Färsk koriander efter smak Eller färsk bladpersilja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk vitlökspulver Eller en liten bit färsk vitlök

Instruktioner

  • Skär gurkan i bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer.
  • Gröp ur avokadon och tillsätt den i matberedaren.
  • Lägg i alla övriga ingredienser: yoghurt, grönsaksbuljong, limejuice, koriander, salt och vitlökspulver.
  • Pulsera några gånger och mixa sedan tills blandningen blir helt slät. Om det behövs, skrapa ner ingredienserna från sidorna med en gummispatel.
  • För att få en riktigt len soppa kan du sila den genom en finmaskig sil, även om detta steg är valfritt.
  • Servera soppan kall.
  • Förvara den i kylskåp i en glasburk med tättslutande lock, men inte längre än 24 timmar då den annars kan börja bli brun.

Anteckning

För att få en så slät avokadosoppa som möjligt, så är en blender/mixer absolut bäst att använda. En matberedare har svårt att få det riktigt slätt.

Nutrition

Kalorier: 41kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 2g | Fett: 2g | Fiber: 0,3g