Go Back
+ servings
Gratäng med broccoli och kabanoss i en ugnsform med gyllene yta.
Print
5 av 2 röster

Kabanoss och broccoligratäng

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Gratänger, Korv, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g broccoli
  • 100 g purjolök
  • 10 g vitlök
  • 4 dl Grädde
  • 100 g färskost (naturell)
  • 200 g kabanoss
  • 120 g bacon
  • 100 g riven ost
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.
  • Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.
  • Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.
  • Ställ kastrullen åt sidan.
  • Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.
  • Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.